网页浏览总次数

2015年6月21日星期日

Chawanmushi 日式蒸蛋



** 抱歉,忘记是抄谁的作品了。**

材料:
鸡蛋
鸡精块适量
螃蟹条


做法:
1. Egg and water volume ratio I used here is 1 egg : 2 water.  Use measuring cup to measure.  For example, if the beaten egg is 75ml then water should be 150ml.  Don't forget to put seasoning such as chicken seasoning powder into the mixture
(约 1/2 茶匙.  I use 鲣鱼= hondashi.   You can use chicken stock to replace water or you can use soup if you are cooking soup (wait till the hot soup cooled down before you pour beaten egg into it)

2. Use sieve if you see bubbles in the egg water mixture.

3. Use v small heat to cook.  You can use rice cooker or steamer but it doesn't work for me.

4. Fill the cup 70% with egg water mixture, steam for 7 mins or until the top surface set then put all ingredients (prawn, mushroom, crabstick, marinated chicken and etc) on top and fill up with egg water mixture then continue to steam another 5-7 mins or till cooked

5. Insert skewer. If it come out clean means it's cooked.

** before you steam cover each cup with foil so water condensate won't drip into chawanmushi



没有评论:

发表评论